The World Around Us

Tasjesdief / Home Affairs

Country: India by Lisette

15-07-2007

Overvallen door tasjesdief, twee jongen op een motor, voor mijn huis! Lukte niet, daarna sprong eentje van motor en probeerde me met slaan alsnog tasje af te pakken. Terug geslagen en hard geroepen – ze zijn snel weg gegaan! Gelukkig!

Om lang verhaal kort te maken over mijn visum: Rest van week op en neer naar Home Affairs! Zeuren, pleiten, overdrijven, zielig doen, traantje wegpinken, glashard liegen, sir! roepen iedere minuut en errug onderdanig doen. Rinky in Delhi naar Home Affairs, heeft me hard geholpen. Naar de politie enkele malen en bovenstaande herhalen en zo heb ik het voor elkaar gekregen dat ik EEN VISUMVERLENGING KREEG TOT 31 DECEMBER ’07 EN TOESTEMMING OM HET LAND TE VERLATEN EN TERUG TE KEREN!

Vrijdag hele dag op Home Affairs doorgebracht en uiteindelijk DE stempel gekregen maar met de verkeerde data! Het was al 9 uur ’s avonds en men wilde me niet meer helpen. Dus korte metten gemaakt en in tranen uitgebarsten bij de ‘hoogste’ man voor visas en paspoorten e.d. en zo voor elkaar gekregen dat ik zaterdag alsnog de juiste stempel kreeg. Ik ga dus woensdag 18 juli naar huis en kom 5 augustus weer terug in Bhuba!! Ik spin nu tevreden achter mijn laptopje.. ;)) Tot gauw allemaal!!