The World Around Us

Het einde nadert…

Country: India by Lisette

31-07-2008

Deze week was spannend met de terroristen aanslagen (allemaal ver weg, wij zitten veilig in Bhubaneswar! Vergelijk het met de aanslagen in Spanje door de ETA terwijl jullie zitten weg te regenen in Hollands Glorie), eindrapportages en exit-interviews nu ik bijna klaar ben met het werk terwijl SMM morgen voor de deur staat.

Zoals gezegd zijn de terroristen aanslagen ver weg, en gaat het vooral om plekken die door Hindoes en door Moslims belangrijk worden gevonden. Het is bijna zoals verwacht, ieder jaar rondom Independence Day (15 augustus) zijn er aanslagen in India, maar dit jaar zijn er meer bommen gebruikt en meer steden de dupe. We hopen dat het na 15 augustus weer wat rustiger wordt, vooral omdat Marlowe en ik naar het noordoosten willen gaan waar we anders niet heen kunnen.

Ik heb mijn  eindrapportage van 8 pagina’s geschreven, dat was ook een bevalling zeg.. je denkt dat het makkie is, tot je ontdekt dat je uiteindelijk van 5 taken naar 16 bent gegaan. En ik maar denken dat ik goed ben in ‘nee’ verkopen!! Nou ja, allemaal een leertraject. Het meeste is ook allemaal in gang gezet, maar niet alles in dezelfde fase. Dat kan ook niet.

En dan heb ik het nog niet eens over het extra werk daarbuiten, voor VSO én CYSD – hmmm, dus toch meer gedaan dan verwacht. Geeft ook weer een goed gevoel. Mijn ‘exit’-interview met mijn Program Manager van VSO (hogelijk verbaasd over de vele taken), Country Director van VSO India en Member-Secretary van CYSD verliep prima.

Mijn belangrijkste ontwikkeling is het opzetten van een team uit het niets met mensen die nu klaar zijn voor software ontwikkeling, samenwerken en geweldige ideetjes hebben, terwijl de collega’s in CYSD meer tevreden zijn dan ooit.

Het was erg aardig dat de Country Director mij rechtstreeks bedankte voor alle inzet. “Voor mensen als jij doen we het”, haha – klopte bijna mezelf op de borst! 😉

Verder weinig nieuws, morgen ellenlange vergadering (SMM) met 45 mensen. Het zal de laatste keer zijn met Jagadananda, hij gaat volgende week werken als RTI Commisioner bij de staatsoverheid. Hij blijft in het bestuur natuurlijk, maar zal niet meer voor de dagelijkse beslommeringen verantwoording hebben.

Ik bereid me dus voor op een vergadering van zeker 10 uur! Daarna lekker een biertje drinken (wat zullen we eraan toe zijn) en dan neem ik om middernacht de trein naar Kolkata, waar ik een weekendje ben met Marlowe. Marlowe werkt volgende week bij een NGO in Kolkata, dus we zorgen dat we er allebei wat eerder zijn.

Een workshop van drie dagen is weer uitgesteld dus ik ga een andere werkwijze proberen. Mislukt dit ook, tja.. dan is het niet meer mijn pakkie an! 😉 Nog 19 werkdagen (ik geef het schoorvoetend toe – ik tel de dagen af!) en het zit erop voor mij bij CYSD. Wat heb ik toch voornamelijk een hartstikke leuke en uitdagende tijd hier heb gehad!!