The World Around Us

Bliksembezoek aan de tandarts

Country: India by Lisette

22-12-2006

Gisteren gauw een bezoekje aan de tandarts gebracht.. Lig ik ’s morgens lekker te genieten van mijn Nederlands ontbijtje, breekt mijn vulling af! Het doet geen pijn; de vulling is preventief gezet, het is maar een klein gaatje. Lekkere timing, zo voor ik a.s. dinsdag voor twee weken op vakantie ga!

Ik loop liever niet drie weken zo rond, de kans is dan toch groot dat er een infectie komt lijkt me. Immers, met tanden poetsen gebruik ik gewoon water, i.p.v. gefilterd én gekookt water. Je kunt ook overdrijven namelijk met de hygiëneregels.

Ik gauw Maricor opgebeld, zij heeft vorig jaar een tandartsbezoek moeten afleggen en is altijd erg tevreden geweest hierover. Helaas, de goede man is ‘out of town’ tot 1 januari. Dan maar collega om hulp gevraagd. Er blijkt een goede tandarts hier in de buurt te zitten en ik kan een afspraak met hem maken om 21.00u ’s avonds (praktijken lopen hier vaak van 10.00u-13.00u en dan van 17.00u-21.00u). De praktijk ziet er schoon uit, met apparatuur dat me bekend voorkomt. Mooi zo!

De vulling is makkelijk gezet en met een of ander warmte-apparaat is het ‘vastgezet’. Geen pijn, geen niks. Joepie! En zo sta ik 3 kwartier weer later buiten met een nieuwe vulling, die goed aanvoelt, er mooi uitziet (ik weigerde een amalgaan vulling, zo ijdel ben ik wel), met de verzekering dat ik goede, sterke tanden heb en voorlopig geen behandeling nodig heb. Maar ook zegt hij dat ik bij problemen of vragen zeker terug moet komen. Met andere woorden, goede tandarts! En de hele behandeling kostte nog geen 10 euro! 😉