The World Around Us

Waterschade en hondenpiraterij

Country: India by Lisette

17-06-2007

Oeps, onze mineraalwaterfles lekt en hierdoor zijn nogal wat boeken aangetast! Ouch, pijnlijk voor iemand die een bibliotheekopleiding heeft gedaan. Nu ben ik dus al twee dagen bezig met boeken open te leggen voor een ventilator in de hoop dat hierdoor de natte pagina’s nog kunnen opdrogen. Zie je het al voor je? Over de hele kamer liggen allerlei open boeken waardoor we hoppend naar de keuken moeten. Caro interesseert het weinig – die heeft allang afscheid genomen van Bhuba en telt (denk ik) stiekem de uren.

Verder is mijn aanvraag voor toestemming om te vertrekken nu in Delhi. Persoonlijk vind ik het onbegrijpelijk dat de aanvraag daarheen moet, maar à la, men volgt wel de procedure. Nu is het afwachten hoe snel deze mannen daar zijn…. Ik geloof niks tot ik de stempels in mijn paspoort heb!

Gisteren nog gauw naar de Bhubaneswar Club gegaan voor een optreden van de Japanse Masako Ono die prachtige Odissi dansen uitvoerde. Enkele klassieken, maar ook choreografie van haarzelf, zeker moderner maar schitterend ten uitvoering gebracht met de fantastische expressie waarvoor deze dans zich leent. Ze komt in november naar Nederland waar ze in theaters gaat optreden, en ik beveel haar van harte aan!! Een stukje India in Nederland.

Verder heb ik geen spannende momenten gehad deze week. Op de wilde honden na! Er is een oude vrouwtjeshond die zich gisterenmorgen wilde verstoppen in de tuin omdat de anderen haar de laatste dagen opjagen en bijten. Maar ze vonden haar en nadat ze haar er flink van langs hadden gegeven begonnen de drie mannetjes alles eens te verkennen en vonden onze vuilinsbak. Nou, de ravage kunnen jullie je waarschijnlijk wel voorstellen. De professor jaagde ze gelukkig op tijd weg.

Maar vanmorgen waren ze aan het snuffelen aan de deur, aan het grommen naar elkaar, begonnen te krabben aan mijn ramen, rrrr ik was echt wel een beetje bang hoor. Uiteindelijk een raam geopend en van achter de metalen tralies met een stok ze een beetje weg gedreven. Opnieuw kwam de professor me te hulp.

Maar vanmiddag liep er zomaar eentje hier naar binnen!! Ik had niets gehoord, want hij kwam heel stiekumpjes binnen, maar gelukkig zag ik hem op tijd zodat ik een stok kon pakken en hem woedend kon slaan – hij ging er snel vandoor. Gatsie, het lijkt wel alsof ik aan dierenmishandeling doe als ik dit zo nalees. Maar wilde dieren in je huis zijn geen pretje!

Het nadeel is dat deze honden broodmager zijn en daarom tussen de tralies van het hek kunnen glippen. Het zijn nieuwe honden in de buurt, dus die zijn momenteel hun territorium aan het afbakenen. Maar ik heb helemaal geen zin dat onze tuin (en mijn huis) tot hun territorium behoort!