The World Around Us

Saaie week – Saai bericht

Country: India by Lisette

07-07-2007

CYSD

Zoals de titel het zegt, saaie week achter de rug. Al het voorbereidend werk heb ik gedaan (voornamelijk schrijfwerk), nu wachten op samenwerking en feedback. Puf, maar niemand heeft tijd voor me. Erg jammer. Gelukkkig wel met HR opnieuw het onderwerp CMS (Contract Management System) opgepakt. Dit werd me tijdens de managersvergadering in februari toegeschoven, maar het vlotte niet erg. Nu de HR Manager alweer opgestapt is na 4 maanden ben ik nog eens met Minati en Santosh om tafel gaan zitten om er nieuw leven in te blazen. Minati beheert in feite de HR afdeling al sinds het vertrek van Samant vorig jaar in de herfst en is zodoende steeds beter in die rol gegroeid en dat merkte ik nu goed. Wat leuk.

De HR afdeling doet veel goed werk, maar het is vooral ongezien werk waardoor veel mensen nog steeds denken dat er weinig gebeurd. Ook heb ik –eindelijk- om tafel gezet met Prasanna (Inkoop), Premananda (Hoofd Administratie) en Subhasis (zit in inkoopcomité) om het proces van inkoop en magazijn eens goed door te lopen, hopelijk te verbeteren/versimpelen en het idee van zelf-monitoring te introduceren. Mwah, zo ver zijn we natuurlijk nooit gekomen want het merendeel bestaat vooral uit het verzetten van afspraken door één van de drie heren, maar ik blijf hoopvol.

Eind juni is het “Citizens’ Report on Governance and Development 2007” uitgekomen. Dit wordt jaarlijks gepubliceerd door NSWC (National Social Watch Coalition), een NGO in Delhi die is samen gegaan met CYSD. Het rapport is een samenvatting van het werk door het Indiase parlement betreffende vier gebieden: volksvertegenwoordiging (legislature), terechtstelling (executive), gerecht (judiciary), staats regering (local government). Door te kijken via fundamentele economische en sociale waarden heeft het rapport het parlement onderzocht op de efficiency en effectiviteit betreffende het afdwingen van rechten en het garanderen van publieke services. Voorbeelden: de onverschillige en inadequate manier waarop parlementaire vragen worden gesteld en beantwoord, de observatie dat staatsregeringen de bottleneck zijn in het implementeren van decentralisatie ondanks de duidelijkheid wat er dient te gebeuren. Het rapport is goed ontvangen door de pers en afgelopen woensdag was het trotse moment voor CYSD’ers toen Jagadananda het rapport aan Dr. Manmohan Singh, de Prime Minister van India, bood.

VSO

Hard met Mutya en Rakhi gewerkt aan de tweedaagse agenda van de workshop in Kolkata waar VSO India en alle volunteers aanwezig zullen zijn. Het gaat opnieuw over mainstreaming van de drie gebieden (governance, disability en HIV/AIDS) en gender. Het merendeel van de tijd is besteed aan het uitleggen wat de problemen zijn in de Indiase context, het concept van mainstreaming en tenslotte wat volunteers kunnen doen in hun organisaties om te mainstreamen. Vooral gender vind ik wel interessant. omdat dit nog weinig besproken is. Ik zal echter dit gedeelte missen omdat ik dan (hopelijk!) in het vliegtuig zit richting Amsterdam.

Verder ook gewerkt aan de agenda voor de volunteer meeting, waarbij we problemen en mogelijkheden bespreken die we hebben met het programmakantoor van VSO India. Zo is bijvoorbeeld besloten om de jaarlijkse conferentie te schrappen, dit zonder consultatie met de vrijwilligers. We hebben als comité een brief gestuurd naar VSO UK en hebben net een antwoord ontvangen. Het zal jullie weinig verrassen dat ze op één lijn zitten met hun Indiase partners. Dit zal dus leiden tot een heftige discussie onder de vrijwilligers vermoed ik. Maar ook dit zal ik missen want dan ben ik al geland in Nederland en aangekomen in Weert.

VISUM

Ik ben twee keer naar Home Affairs geweest met VSO staff in Delhi naar BZ, maar er is geen vooruitgang geboekt betreffende mijn aanvraag voor toestemming om naar NL te kunnen komen. Men verwijst naar elkaar, ik mag mijn eigen dossier niet zien in Bhuba want het is vertrouwelijk en in Delhi kunnen ze mijn dossier niet vinden. Maandag weer terug naar BZ en naar de politie. Dat zal een leuke middag worden…

AUWA

Mijn teen is nog dik maar heeft een normale kleur, mijn enkel was goed pijnlijk voor twee weken maar nu gaat het prima. Het gaat zo niet lekker met mijn gedans want ik heb na eerst een week stug te hebben geprobeerd, deze week gas terug moeten nemen.

ENZ…

Mijn haartjes zijn weer geknipt door Lena en ik ben happy. Lena nam me ook op sleeptouw naar haar zwager en schoonzus. Verder was er een giga-slak op de veranda en ben ik verhuisd naar Caro’s kamer dat veel gepoets met zich mee bracht. Veel Frasier gezien en een mooie nieuwe salwar gekocht.

 07-06-24-SlakW