The World Around Us

Nieuwe kansen voor februari

Country: The Netherlands by Lisette

04-02-2009

ReversecultureEen niet zo spetterend januari zit erop en ik zie nieuwe kansen voor februari. Die baan komt er nu wel aan? Een trouwjurk is gevonden en nu zoeken we leuke dingetjes erbij. De griep is afgezworen. Ik ontving vele felicitaties. Tussendoor fantaseer ik over de toekomst.

Verder ben ik er eindelijk weer eens voor al die verjaardagen in februari. Ik klap van blijheid in mijn handen, haha. Ooit zal ik ook wel de tocht naar de sportschool in zetten! En dan af en toe een lekker wandelingetje om heerlijk uit te waaien.

Momenteel ben ik er niet zo zeker van dat die ‘reverse cultureshock’ weg blijft bij me, want ik blijk het hier toch iets moeilijker te hebben dan ik dacht. Ik gooi het maar erop dat ik even niet op mezelf woon en geen baan heb. Maar is dat echt alles? Ik ben er zelf nog niet over uit.

Feit is wel dat ik af en toe wel erg verlangend terug denk aan mijn leventje in Bhuba. Al was ik in augustus ook maar al te blij dat het dáár af liep. Ik was klaar mijn project en de cyclus van vrijwilliger. Waarom dan wel dat verlangen? Geen idee dus.

Misschien omdat de zon praktisch altijd scheen en daarom mijn humeur beter was? Misschien omdat mijn dag pas begon om 10.00u en dat perfect paste bij mijn persoontje? (“ik ben niet zo’n ochtendmens, weet je?”) Misschien omdat het vegetarische mij beter beviel dan het aanvallen op ieder stuk vlees hier? Misschien omdat het leven een stuk relaxter was ondanks terugkerende frustraties?

Hoe dan ook, het meeste ben ik bezig met het aftellen van de tijd – nog drie maanden!!!!! Canada, here I come!!