The World Around Us

Mei – rond krioelende beestjes!

Country: India by Lisette

30-05-2008

India ArticleVorige week schrok ik me overigens een hoedje, zat er een enorme spin naast mijn lichtschakelaar! Zo’n bruine, harige met enorme lange en dikke poten..

Ik draaide me meteen om en zei tegen Steph “enorme spin, daar moet JIJ iets aan doen!” Ze sprong onmiddellijk op, deze heldin, en liep vastberaden naar mijn kamer toe terwijl ik stotterend probeerde uit te leggen waar die zat (kon ineens niet eens meer fatsoenlijk Engels!).

Meteen zei ze “remove or terminator-action?”

Nou, je kunt wel raden naar mijn antwoord! Ze pakt haar linker slipper en terwijl ik wegloop omdat ik bang ben dat de spin ook gaat wegrennen, hoor ik een harde mep op de muur en ik geef van schrik een gil in de huiskamer.

“Done!” roept Steph al tevreden terwijl ik bibberend terug in de slaapkamer kom. Kostte nog geen 5 minuten maar ik was toch een half uurtje mijn brein kwijt.

Uiteraard een analyse toegepast en tot slotsom gekomen dat dit nog maar een baby moet zijn geweest want het lichaam zelf was nog redelijk klein van deze spin. Ik probeer er verder maar niet over na te denken, want de omvang van dit beest was nu al vergelijkbaar met de omvang van mijn hand.

Mei is daarom voor mij, de Maand van het Beest met alle normale, beestjes PLUS slijmerige kikkers, enorme torren, giga-mieren, enzovoort.

Gelukkig is meimaand ook mangomaand!! 🙂 Onze 60+-jarige huisbaas klimt iedere morgen in behendig in de boom om de mango’s te voelen en de rijpe eruit te halen. In zijn halletje ligt al een berg mango’s klaar om uitgedeeld te worden in de buurt.