The World Around Us

Home Sweet Home

Country: The Netherlands by Lisette

07-08-2007

Na drie weken weer een update voor de website.. jullie kunnen je wel voorstellen dat ik in NL vooral NIET achter de pc ben gekropen! Ik controleerde alleen af en toe de mail m.b.t. VSO en CYSD.

Een korte terugblik op Kolkata:

De maandag vóór ik vertrok naar Amsterdam Airport heb ik samen met Neil de trein genomen naar Kolkata. Twee uur te laat kwamen we eindelijk aan in Pailan, dat ligt net buiten Kolkata, waar de sectoral workshop werd gehouden. Hier heb ik meteen Stephanie, mijn nieuwe huisgenote en CYSD volunteer, gesproken, het is een leuke meid die nu al de juiste vragen stelt.

Alle nieuwe vols ontmoet en even lekker bijgekletst met iedereen. Sommige vols zie ik voor de laatste keer want vier vertrekken in augustus, waaronder alle drie de vols (Mutya, Marlowe en Tom) in Delhi! De workshop zelf heb ik maar 1 dag mee gemaakt en ondanks alle moeite van mij en Mutya hebben ze het toch volgepropt met presentaties die veel te uitgebreid en saai waren. Jammer. Het onderwerp was –opnieuw– mainstreaming. Sommige vols deden weinig mee en dat helpt ook niet al te veel.

Op dinsdagavond zijn we ’s avonds lekker gaan uit eten met iedereen in Kolkata (in Pailan zijn er geen mogelijkheden, dat is maar een dorp!) en daarna zijn de meeste vols nog even uitgegaan – samen met Joyce heb ik continu op de dansvloer gestaan om me heerlijk uit te leven. Rama, de nieuwe Programme Manager voor Disability, blijkt een goede danser en Danny (nieuwe vol) kan er ook wel wat van! ☺

De tweede dag van de workshop betrof gender gelijkheid en dat had ik graag mee willen maken, maar ik zat blij in mijn vliegtuig! Ook heb ik een volunteer meeting moeten missen, maar gelukkig hebben Mutya en Joyce goed waar genomen voor me. Ik heb begrepen dat ik nu twee nieuwe leden heb in het comité: Danny en Julie terwijl Mutya as we speak op het vliegtuig richting Filippijnen zit!

De vakantie:

Prachtig in 1 woord! Heerlijk past ook in het rijtje! Effe wennen terwijl het ook meteen heel vertrouwd is. Het is raar om ineens iedereen op straat zomaar te kunnen verstaan. Wat zijn we ongeduldig! Druk schema verder want ik wil proberen om iedereen te zien, en dat is me ook wel gelukt.

Dus aan iedereen: bedankt voor de gezellige (en serieuze) gesprekjes, het bijkletsen en voor meerderen ook voor het lekkere eten! Het was ook erg gezellig om iedereen weer te zien met de ‘get together’, al is het jammer dat niet iedereen mee deed met de Bollywood dans!

07-08-02-Gaia-TwoPix

Wat leuk om eindelijk Tessa (1 jaar alweer!) en Sara (8 maanden) te kunnen zien. Ik heb genoten van alle ogenblikken met Tim (een heerlijk manneke van 15 maanden), Anna-Elise (al bijna twee en groot dat ze al is!) en Fleur (haar mondje staat niet stil.. wat een slimme meid!) en natuurlijk ook de rest van de familie: mijn ouders, mijn (schoon)broer en (schoon)zus, tante Elly en andere ooms en tantes.

Je kunt het uit bovenstaande aflezen: na al het gekletst heb ik vooral veel gespeeld met de kleintjes in de familie, tjonge wat is het toch geweldig om tante te mogen zijn! Fleur en ik zijn nu de grootste vriendinnen na de doorbraak “wat heb je in je neus hangen, tante Lisette?”. Ik heb in korte tijd heel wat voor gelezen, poppetjes aan en uit gekleed, puzzels gelegd, gedanst op K3 en naast de driewielerfiets gelopen.

07-08-02-Gaia-Park-(24)W

Anna-Elise is een stuk verlegener en voorzichtiger, maar wat een moppie! Ze geeft alles weg wat ze heeft, geeft je voorzichtig een prachtige glimlach en kan zich al goed overal op concentreren. Een echt schatje! Tim is daarnaast een echt jongetje en rent overal op af zonder nadenken, die gaat nog heel wat vallen! Hij huilt bijna niet, lacht graag zijn twee ondertandjes bloot, wil altijd naar de klokken met opa, luistert met opgeheven vingertje naar overkomende vliegtuigen en zakt voorzichtig door zijn knietjes als hij mee wil dansen. Knuffelen kunnen ze allemaal als de beste, dus ik kan er weer even tegenaan!

07-08-03-Speeltuin-(29)W

Verder uiteraard wat gewinkeld, Indiase snacks klaargemaakt, Indiase biryani en kicherie gekookt, een bezoekje gebracht aan de kapper, boeken geleend bij de Bibliotheek voor Expats (wat een uitvinding!) en alvast enkele opleidingsbrochures doorgenomen voor mijn terugkomst (denk eraan om een cursus te doen om me beter voor te bereiden op een volgende baan).

Kortom, in plaats van terug te komen in Nederland en te moeten werken had ik lekker vakantie en kon ik iedere dag een beetje uitslapen. Ik heb weer een portie ‘normaliteit’ in mijn lijf om er weer een tijd tegenaan te kunnen en de rugzak vol met lekkers zal ook helpen. Met een kilo kaas in de koelkast met wat stroop en hagelslag erbij zou dat toch wel moeten lukken! En voor een leuke gelegenheid kan ik nu ook tompoezen maken, mmmm.

07-08-02-Matheu-Pap-DhotiW

India:

Het was weer vertrouwd om terug te zijn met alle geuren, kleuren en geluiden. Het was me toch wel wat saai op straat – zo stil is het in Nederland! De felgekleurde sarees en salwar kameez zijn weer terug in mijn blikveld en mijn oren suizen weer van het gekwaak van een kikker die in een put springt en daar, mét echo, tevreden verder kwaakt.

Mijn poetser komt me vertellen dat ze twee enorme spinnen heeft moeten opruimen en de hagedisjes in mijn huis zijn goed gegroeid. Het is dertig graden, continu regen dus zweten geblazen. Het is naast Weert, ook een beetje home sweet home.