The World Around Us

Gevonden voorwerpen: mijn paspoort!

Country: India by Lisette

25-08-2008

dutch-passportPff, deze week is hectisch verlopen en dan krijg ik ook nog eens de schrik van mijn leven.

Donderdag stuurde ik mijn paspoort met een koeriersdienst naar Marlowe, voor het aanvragen van een visum voor Vietnam in Delhi. Er zijn namelijk maar twee Vietnamese ambassades in India, eentje in Mumbai en eentje in Delhi waar Marlowe werkt.

Ik vraag wel drie keer na aan mijn collega’s of dit de beste en veiligste koerier is. “Ja, Lis – maak je nou niet zo veel zorgen!” Tja, ik ben inderdaad nogal panisch aangelegd als het gaat om officiële papieren, Indiase bureaucratie, bankkaarten, laptop en mijn camera.

 

Zaterdag om 11.00u belt Marlowe op “Lis, honey (oh-oh denk ik meteen), we got a huge problem! Je paspoort zit niet in de envelop!! Alles zit erin, behalve het paspoort. Wat?????” Ik krijg het ogenblikkelijk benauwd, dit was nou net waar ik bang voor was!

Ik bedenk me dat ik eindelijk klaar ben om het land te verlaten en het me toch non-de-pietje wéér moeilijk wordt gemaakt. Wat blijkt? Aan één kant van de envelop is een scheur. Gestolen, denken we dus allebei.

Ik geef hem het verzendnummer van de koerier en hij gaat bellen in Delhi, en ik hier in Bhuba, naar het kantoor. Ik ga op een holletje naar CYSD waar een collega erg behulpzaam is. Maar niemand neemt de telefoon op bij de koerier omdat het een festival-dag is (geboortedag van Krishna). Nu begint Prasand zich toch ook een beetje druk te maken, en da’s nog minder goed voor mijn gemoedstoestand!

In mijn hoofd draait ondertussen het volgende lijstje zich af: ik moet een nood-document halen bij de ambassade. Er zit een consulaat in Kolkata, misschien kunnen die dat ook. Okay, treinen boeken dus. Dat kan vandaag. Ik moet meteen internet hebben voor tickets, en telefoonnummers. Balen, het is zaterdag, ambassade is dus gesloten. Oh, maar dat geeft me de mogelijkheid morgen alles in te pakken en mee te nemen naar Kolkata. Oh ja, en aangifte doen bij de politie. Die zijn vandaag wél open, da’s handig.

En dan belt Marlowe op met de verlossende woorden “I have your passport in my hands!”

Puf………. Wat een opluchting! Hij is met een collega gaan bellen naar de koerier, die een kantoor bleken te hebben op dezelfde marktplaats als waar hij werkt. Hij is er dus met dezelfde collega meteen naar toe gegaan, ze hebben de postzak kunnen vinden en daarin lag nog het paspoort! Waarschijnlijk heeft er iets scherps tegen de kant van de envelop aan geschuurd … Ongelooflijk, wat een geluk?!