The World Around Us

De langverwachte verhuizing

Country: India by Lisette

29-10-2006

Slaapkamer.

Slaapkamer.

Door zelfbenoeming beschouw ik mezelf als de schoonmaakploeg in de nieuwe flat en vraag Caroline de verhuizing te coördineren in de oude flat. Ze heeft meer geduld dan ik en dat is maar goed ook want de verhuizers komen ten eerste een uur te laat, vragen ten tweede meteen om thee en willen ten derde acuut meer geld. Nou jáááááá! Gelukkig krijgt ze hulp van Neil en Premananda. Ik krijg na verloop van tijd hulp van Karen en Maricor. Wel nodig gezien het aantal spinnen dat we wegjagen en mierennesten die we opruimen!

Ah… we genieten echt enorm hier. Wat een ruimte, wat een koelte, wat een zalige rust, wat een grote keuken, wat een geweldige tuin! We horen zelfs vogeltjes fluiten en insecten rondzoemen!! We wonen namelijk niet in een echte flat, maar op de benedenverdieping van een erg luxe huis. Op de bovenverdieping woont een ouder echtpaar dat dit verhuurt aan ons. De professor is een erg aardig man, die we al eerder hebben ontmoet omdat Don en Peter hier woonden.

Woonkamer - Eetkamer.

Woonkamer – Eetkamer.

Wat ook wel fijn is aan de buurt is dat tussen ons huis en CYSD een groot stuk land ligt dat van de Special Armed Police is. Hier mag je best lopen (de bewaker schrikt zich natuurlijk eerst een hoedje van zo’n buitenlander maar na uitleg dat ik hier woon en werk is alles koek en ei) en zo loop ik dan vrolijk in de morgen voor een kwartiertje door de velden. Langs een schietschijf en terwijl ik babbel met enkele schoolmeisjes die giechelend vragen stellen aan mij. Dit is beter dan langs een drukke weg lopen!

Veranda - ik geniet van mijn kopje thee in de ochtend, terwijl ik uitkijk op de tuin of een lekker boekje lees.

Veranda – ik geniet van mijn kopje thee in de ochtend, terwijl ik uitkijk op de tuin of een lekker boekje lees.

 

Links de bananenboom in de achtertuin, rechts mijn ruime badkamer.

Links de bananenboom in de achtertuin, rechts mijn ruime badkamer.