The World Around Us

De eerste paar weken in Bhuba

Country: India by Lisette

14-04-2008

Het voelde plots een beetje raar om terug te zijn, in Bhuba. Waarom wist ik zo gauw ook niet. Tot ik het eens ging analyseren en me realiseerde dat alles waarvan ik naïef hoopte zou gebeuren tijdens mijn afwezigheid niet gebeurd is. Surprise, surprise! 😉 Dus.. ik voelde me een beetje bij de neus genomen want een nieuwe opdracht leek er niet in te zitten.

Maar na een week lost dit zich ook weer op. Officieel bemoei ik me nu met het volgende:

  1. Voltooien Shared Drive, oftewel digitale archief. Dit betekent mensen achtervolgen om hun documenten te pakken te krijgen, want een leeg system is niet zo nuttig.
  1. Rapportage proces opzetten met de bijbehorende templates. De informatieflow loopt nu niet helemaal lekker. Dit betekent goed kijken wat er gerapporteerd moet worden, wie dit analyseert en hoe het gepresenteerd moet worden.
  1. Deel uitmaken van het M&E (monitoring en evaluatie) Team om het grote geheel in zicht te krijgen en alle stappen te onderscheiden. Tot nu toe is CYSD meteen de diepte ingegaan zonder af te spreken wat ze nu precies willen bereiken. Hierdoor werd hun verwachting onrealistisch, werd werk ad hoc uitgevoerd, verzamelde men onduidelijke data en geen diepgaande analyse kon plaatsvinden over het project.

Hiernaast blijf ik wel een rol spelen binnen MIS team om ervoor te zorgen dat het daar goed blijft doorlopen.

Verder heb ik eindelijk een UPS gekocht met mijn huisgenote zodat de elektriciteit wat beter gereguleerd wordt. De stroom in India fluctueert zo erg dat de batterij van mijn oude laptop is “opgeblazen” (geen uniek geval hier). Bovendien geeft de UPS 15 minuten stroom in geval van een ouderwetse power cut (stroomstoring) die nu weer steeds vaker voorkomt nu het regenseizoen korter bij komt!

Tenslotte nog een Mexicaanse avond gehouden. Geri had taco’s gekocht in Nepal en een andere volunteer gevraagd de juiste kruidenmix mee te nemen uit Engeland en zo hebben we heerlijk gesmuld, mmm!! Overigens, de Hollandse hutspot is ook al eens voorbijgekomen, zo ook lekkere nasi en de Britse jacket potato. Indiaas eten is fantastisch, maar soms… soms moet je effe “normaal” eten.

Twee weekenden geleden met de meiden naar Puri geweest en da’s natuurlijk altijd heerlijk uitwaaien aan zee! Iets minder met koppijn, maar ach relaxed was het wel. Plus we gingen naar mijn favo-restaurant. En afgelopen weekend was ook heel gezellig trouwens, ik ben naar Delhi gegaan voor Marlowe’s verjaardag. Je moet je 33e jaar wel goed inluiden hè?

En nu ga ik me ook voorbereiden op mijn reizen straks, dat kun je in India maar het beste redelijk goed uitstippelen in verband met routes en treinen (kaartjes moet je 2 maanden eerder boeken). Héérlijk, ik geniet altijd enorm van mijn plansessies met de Lonely Planet! 🙂