The World Around Us

Bijna naar Goa

Country: India by Lisette

18-02-2007

Nog een weekje en dan gaan we met zijn allen naar Goa voor een echte volunteer conferentie. Kijk ernaar uit! Het is tijd om iedereen weer eens te spreken en nieuwe volunteers te leren kennen.

Maar nog eerst even een korte terugblik op de afgelopen twee weken.

Ik ben van plan met Priyadarshini (Priya) en Subasmita (Suba) Odissi dans te leren. We hebben de aanvraagformulieren ingevuld (nou ja, zelf gemaakt) en tot de overeenkomst gekomen dat we per 1 maart kunnen beginnen (al ben ik er dan niet). We krijgen dat twee maal per week les, die ieder 2 uur duurt, tegen 300 rupees. We vrezen corruptie (100 rupees!), maar ach.. daar valt weinig aan te doen!

Voor mijn visumperikelen heb ik Jaga om een persoonlijke faveur gevraagd, hopelijk kan hij me helpen met een paar telefoontjes.

Verder heb ik samen met Caroline een heuse appeltaart gebakken volgens mijn eigenste moeders recept; helaas moest het in een lasagna-achtige vierkante ovenschaal en en doordat de schaal kleiner is dan gedacht konden er iets minder appels in zodat de verhouding niet exact goed was, maar lekker dat het was! Karen en Caroline hebben het recept al opgeslagen. Bedankt, moeke! Enne.. iets anders dat lekker is: eens een brandy geprobeerd, mmmm da’s ook niet verkeerd.

Uit eten gegaan met collega’s en ook uitgenodigd door de software-ontwikkelaars. Eindig ik langs een drukke rotonde in een echte roadside hotel. Vergis je niet, hier in Orissa wordt hotel gebruikt voor restaurant. Vergelijk het met een frietkraam. Maar het smaakte wel!

07-02-11-Dinner-TwoPix

Ook een lekker etentje gehad bij Laxmi en Rao, Caroline en ik moesten en zouden daar eten. Tig keer kwam Laxmi de afgelopen weken langs om te controleren wat we wel en niet lusten. En het was heerlijk!

Op het werk heb ik me vooral geconcentreerd op VSO ipv CYSD. Bij CYSD ben ik nu even in de fase beland waar je steeds moet hameren op communiceren. Erg vermoeiend.

Voor VSO heb ik een presentatie voorbereid betreffende “Good Governance in NGOs” (een belangrijk vraagstuk hier in India, maar zeker ook in andere landen), gebaseerd op de input van de twee dagen durende workshop in Puri.

Leuk werk, maar veelomvattend en tijdrovend met volunteers die overal in India zitten. En omdat we natuurlijk veel nadruk leggen op ‘participatory tools’ moet ik die hier natuurlijk ook gebruiken, en dat klaarmaken vergt ook véél tijd! Maw proberen iedereen zo veel mogelijk te motiveren deel te nemen aan de workshop, door acties bij de deelnemers neer te leggen ‘eis’ je hun aandacht op en blijven ze wakker genoeg. Je zou er bijna crea van worden!

Ik geef ook een andere workshop: “Wat is MIS?” Dat is natuurlijk theoretisch maar probeert ook in te gaan op problemen die je tegenkomt (in Indiase context) en mogelijke oplossingen. Pfff…

Verder ben ik nog niet helemaal hersteld van de griep geloof ik, snel moe, snel koppijn, keelpijn en gehoest. Hopelijk trekt dat wel weg voor ik naar Goa ga.

En dit leid tot een blik in de nabije toekomst:

Goa – conferentie: 26 feb – 2 maart

Karnataka: samen met Joyce reis ik door deze staat in de eerste week van maart, de elfde ben ik weer thuus in Bhuba

Feestje: op 17 maart heb ik een feestje gepland wegens mijn naderende verjaardag en mijn jubileum, ik ben dan namelijk een jaartje in India!

07-02-16-Nicco-Park1W

En bijna vergeten: een bezoekje gebracht aan Nicco Park, een amusementspark met een waterglijbaan, botsautootjes, een spookhuis, het misselijk makende piratenschip etc. Neil werd idd misselijk, Karen kreeg de slappe lach, Caroline wilde continue foto’s trekken en Junayd vond het allemaal prachtig.. op het spookhuis na!

07-02-16-Nicco-Park4W